Vidensformidling, der har effekt hos den økologiske landmand

Vidensformidling, der har effekt hos den økologiske landmand - SEGES Projektsitet

Projektets formål er at skabe overblik, systematisere og formidle den nyeste viden for alle væsentlige produktionsområder indenfor økologisk landbrug. Der sker løbende opdateringer af regler og rammevilkår som de økologiske landmænd bliver målt og kontrolleret på. Dette projekt er med til at sikre, at de økologiske landmænd og deres rådgivere, til enhver tid, kan orientere sig og finde viden om ændringer og nyeste tiltag.

Frem til 16. august er det muligt at søge 20 pct. i tilskud til nybygning eller ombygning af økologiske slagtesvinestalde.
Økologisk arealtilskud udbetales til landbrugsarealer, der er støtteberettigede til Grundbetaling, og hvor der er en produktion. Derimod reduceres basistilskuddet f.eks. med 284 kr./ha for arealer anmeldt med MFO-efterafgrøder.
Screendump og link til annoncering for begivenheden på Facebook.
Bragt i fagmagasinet MARK d. 4. juli 2016
Etablerede økologer kan søge tilsagn om Økologisk Arealtilskud og tillæg til nye marker frem til den 1. september 2016, hvor tilsagnsperioden begynder.
En kort oversigt over de vigtigste regler inden for økologisk opdræt af slagtekyllinger og et eksempel på et omlægningsforløb.
Hvert år ses der angreb af havrecystenematoder eller "havreål" i havre, vårbyg og vårhvede – såvel økologiske som konventionelle.
Kornlagre skal tømmes og rengøres fuldstændigt, inden ny høst lægges ind på lageret.
Den 3. marts 2016 træder en tidsbegrænset generel dispensation til indkøb af ubejdset konventionelt udsæd af vinterrug i kraft. Dispensationen gælder indtil 1. maj eller så længe, der ikke er økologisk udsæd på markedet.
Den tilladte gødningsmængde på økologiske bedrifter er reguleret af mange forskellige regelsæt, og det er altid den laveste værdi, som skal overholdes. Denne artikel samler reglerne for gødning fra økologi, harmoni, tilskud og brancheaftaler m.v.
Når en bedrift omlægges til økologi, gælder der forskellige regelsæt for gødskning fra forskellige tidspunkter. Nogle regler følger planperioderne, mens andre gælder fra omlægningsdatoen.
Faktaark med oversigt over reglerne for hestehold på en økologisk bedrift.
Økologiske bedrifter, som ikke kan skaffe nok økologisk gødning, har mulighed for at importere ikke-økologisk husdyrgødning eller anden organisk gødning, som er specifikt defineret på en positivliste i EU-reglerne (bilag 1) for økologi.
Der kan i begrænset omfang indkøbes konventionelle polte/gylte til udskiftning og til udvidelse af besætningen.
Poster udarbejdet til Grovfoderekskursionen 2016.
Oplæg af Anne Grethe Kongsted på temadagen om mobile svinefolde i Holsted. d. 15. november 2016.
Oplæg af Hans Henrik Thomsen, Purplefarm, ved temadagen om mobile svinefolde i Holsted d. 15. november 2016.
Oplæg af Simme Eriksen, Friland, ved temadagen om mobile svinefolde i Holsted d. 15. november 2016.
Oplæg af Niels Andresen, Jordbruksverket, ved temadagen om mobile svinefolde i Holsted d. 15. november 2016.
Faktaark (pdf-fil): en kort oversigt over de vigtigste regler indenfor økologisk kvægbrug, og nogle eksempler på omlægningsforløb.
Faktaark (pdf-fil): En kort oversigt over de vigtigste regler indenfor økologisk planteavl og et eksempel på et omlægningsforløb.
Et tillæg til vejledningen om økologisk jordbrugsproduktion betyder, at det nu er muligt at producere økologiske kaniner i Danmark.
Hvis markerne omlægges på forskellige tidspunker, er der risiko for parallelavl. Parallelavl kan opstå, når den samme afgrøde dyrkes både på marker under omlægning, og marker som ikke er under omlægning endnu.
Foredrag holdt i en international workshop den 8. april 2016 om vidensdeling af, hvordan man analyserer bæredygtighed på landbrugsbedrifter, og hvad analyserne kan anvendes til.
Denne kalender er et hjælpemiddel for landmænd til at holde styr på de mange vigtige datoer i de forskellige landbrugsordninger m.v.
Revideret udgave: Denne kalender er et hjælpemiddel for landmænd til at holde styr på de mange vigtige datoer i de forskellige landbrugsordninger m.v.
Frøukrudt er en udfordring i økologisk planteavl. Her er en samling af tidligere bragte forsøgsresultater og artikler, der illustrerer, at der er effekt af at tage hensyn til markens generelle ukrudtstryk, når der vælges art, sort og udsædsmængde.
Program og abstracts for Øko-brunch d. 24. maj 2016 på SEGES. Oplægsholdere: Kirsten Holst, Frank Oudshoorn, Randi F. Hansen, Pernille M. B. Kynde, Lars E. Olsen, Finn Strudsholm, Niels Finn Johansen og Margrethe Askegaard.
Der er kommet fornyet fokus på dyrkning af økologisk hamp som landbrugsafgrøde.
Invitation til Øko-brunch d. 24. maj 2016 hos SEGES Økologi.

© 2021 - SEGES Projektsitet